COPILUL MEU ESTE ADOPTAT
VREAU SA-I ASIGUR O COPILARIE FRUMOASA

 

Poate ca niciun alt demers nu contine in sine un amalgam atat de tulburator de trairi precum decizia de a adopta un copil: ezitari, framantari interioare, temeri, emotii, nerabdare, planuri, sperante, bucurii, implinire.

Desi este o experienta extrem de recompensatoare pentru cele mai multe familii, procesul de adoptie poate ridica adesea diverse problematici pentru intreaga familie, indiferent de varsta la care a fost adoptat copilul, de varsta sa actuala sau de situatia de viata in care se afla familia.

In functie de contextul anterior de viata al copilului adoptat, de anumite caracteristici psihologice ale acestuia, de factorii genetici implicati si de dinamica relatiilor familiale actuale, parintiii adoptivi pot sesiza anumite modificari in comportamentul copilului. Acestea pot varia de la atitudine de izolare insotita de simptome depresive, lipsa de chef, modificari ale somnului/apetitului, la stare de iritabilitate, tensiune interioara, comportamente agresive, furie, consum de substante. De asemenea, de multe ori, copiii adoptati se confrunta cu probleme ce tin de o stima de sine redusa si de identitate neclara (mai ales in momentul in care afla adevarul despre trecutul lor). Este important sa precizam ca acesti copii/adolescenti pot experimenta astfel de dificultati chiar daca au o relatie calda, apropiata si pozitia cu parintii lor adoptivi. La randul lor, parintii se simt neputinciosi, nu au raspunsuri pentru toate intrebarile dificile ivite si nu stiu cum sa procedeze pentru a-si ajuta copilul. Iar aici intervine specialistul.

Prin tehnici integrative de psihoterapie si consiliere centrata pe client, va oferim sprijinul necesar in gestionarea provocarilor si dificultatilor aparute in familia dumnevoastra.

Demersurile de consiliere psihologica sunt adecvate mai multor etape ale procesului de adoptie:

  • consilierea cuplului parental/individului in pregatirea pentru procesul de adoptie
  • consilierea parintilor pentru a facilita adaptarea copilului in noua sa familie
  • consilierea familiei pentru a raspunde la intrebari dureroase si dificile, de tipul: „Cand si cum sa ii comunic copilului meu ca este adoptat?”, „Ce sa ii spun despre parintii biologici?”, „Ma va mai iubi copilul meu dupa ce afla de adoptie?”, dar si pentru a va ajuta sa gestionati alte tipuri de situatii
  • consilierea copilului si adolescentului, pentru a-l sprijini sa isi formeze o identitate de sine stabila si clara, pentru a-i oferi suportul emotional necesar si pentru a-l ajuta sa isi acceseze resursele interioare.

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button