Tulburari ale vietii sexuale

TULBURARI ALE VIETII SEXUALE

 

Viata sexuala este acel aspect tabu al vietii de care suntem cu totii preocupati, insa despre care ne este greu adesea sa vorbim deschis. Chiar şi în faţa partenerilor intimi, ne comunicăm cu dificultate dorintele, frustrarile sau fricile pe care le avem legate de acest subiect.

Incercand sa facem obligatiilor si grijilor cotidiene, coplesiti de oboseala, putem considera ca a te preocupa de calitatea vietii sexuale este un lux. Ultimele statistici ne arata ca nu ar trebui sa fie asa. In lume, 70% dintre divorturi sunt provocate de absenta sau insatisfactia vietii sexuale a partenerilor de cuplu.
Suntem obisnuiti sa ne imaginam fericirea in cuplu avand un ingredient absolut necesar: o viata sexuala satisfăcătoare, care sa ne aduca placere si bucurie. Daca lucrurile stau altfel, in timp ne scade increderea in noi, nu ne mai simtim iubiti si ajungem sa ne insinguram si sa ne pierdem stima de sine. Viaţa de cuplu este afectată.

Dinamica sexuala dintre parteneri poate fi influentata negativ de factori psihici sau fizici si afecteaza in egala masura atat barbatii, cat si femeile. Calitativ, nemultumirea este asociata cu lipsa senzatiei de placere, iar din punct de vedere cantitativ de cele mai multe ori vorbim despre scaderea dorintei sexuale intre parteneri. O multitudine de factori pot influenta „cheful de sex” printre care sanatatea fizica, oboseala, grijile, stresul, modul in care comunicam si ne intelegem cu partenerul, sau tristetea declansata de anumite situatii de viata.

Initial, te ajutam cu intelegerea corecta a cauzei pentru care viata ta sexuala nu mai este o sursa de satsifactie, ci dimpotriva. Daca este necesar, facem recomandari catre medicul urolog, ginecolog, endocrinolog etc., (verificarea cauzelor fiziologice este un pas important in rezolvarea dificultatilor).

Barbatii sunt afectati de cele mai multe ori de disfunctii erectile sau de ejaculare precoce. Acest lucru inseamna ca barbatul nu poate finaliza un act sexual sau il finalizează prea repede. O asemenea experienta repetata afecteaza imaginea de sine („mai sunt suficient de barbat?”), trezeste nesiguranta, aduce nemultumire in cuplu.

Femeile sunt frecvent sunt afectate de scaderea dorintei sexuale, de durerile din timpul actului sexual sau de absenta orgasmului. Toate acestea pot fi cauzate de o problematica de cuplu, de o afectiune organica sau uneori generate de o stare fiziologica cum ar fi sarcina sau menopauza. Pe plan emoţional, femeia ajunge sa se simta vinovata, nesigura pe identitatea ei si pe fidelitatea partenerului.

Oricare ar fi dificultatile din sfera sexualitatii cu care te confrunti, te putem ajuta sa le rezolvi si sa descoperi sau sa redescoperi calea spre o viata mai implinita, fie ca asta inseamna sa fii mai sanatos sau mai multumit de tine, sa te simti mai iubit, sau ca faci parte dintr-un cuplu mai stabil.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button