Separator Background
Tratament Depresie

tratamentul depresiei

TRATAMENTUL DEPRESIEI

 

Depresia este o tulburare care duce la aparitia unei senzatii acute de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada indelungata de timp si afecteaza bucuria de a-ti trai viata, capacitatea de munca si sanatatea. Predispozitia genetica, impreuna cu evenimente de viata stresante, afectiuni medicale, administrarea de medicamente, nasterea recenta si alti factori pot determina un dezechilibru al anumitor substante chimice din creier ducand la aparitia depresiei.

In cazurile de depresie consultul unui specialist este esential, deoarece persoana afectata poate ajunge la incapacitatea de a comunica, de a efectua activitati de rutina si chiar la suicid

Principalele simptome ale depresiei sunt:

  • tristetea in cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi, timp de minim doua saptamani
  • pierderea interesului si placerii pentru activitati odinioara placute
  • scaderea sau cresterea semnificativa in greutate
  • insomnie sau somnolenta
  • agitatie sau inhibitie a comportamentului
  • oboseala si lipsa de energie
  • simtaminte de lipsa de valoare si vinovatie
  • diminuarea capacitatii de gandire si concentrare
  • idei repetate legate de moarte, uneori idei suicidare

Solutii in tratamentul depresiei

In tratamentul depresiei alegem psihoterapia, tratamentul medicamentos sau combinatii dintre acestea tinand cont de mai multi factori: gravitatea depresiei, abilitatile si particularitatile pacientului. Folosim tehnici psihoterapeutice eficiente in depresie. Ajutam pacientul sa se echilibreze emotional si sa-si recapete bucuria de a trai. Psihoterapia are avantajul de a preveni, in anumite cazuri, aparitia unui alt episod depresiv.

Astazi se stie ca depresia, ca si orice alta afectiune medicala, are o baza biologica si chimica. In absenta tratamentului, depresia tinde sa aiba o evolutie cronica, cu multiple recaderi.

Medicamentele nu vindeca depresia, ele amelioreaza sau elimina simptomele. Daca medicatia nu este combinata cu psihoterapia, la intreruperea tratamentului, depresia poate reveni. Tratamentul depresiei este eficient chiar si in cazul persoanelor cu depresie severa.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button