Separator Background Atac de Panica
Tratament Atac de Panica
tratament atac de panica

TRATAMENT ATAC DE PANICA

 

Organismul are un mecanism de raspuns natural la senzatia de frica care ne avertizeaza ca trebuie sa fim pregatiti pentru o situatie periculoasa. Atacurile de panica apar atunci cand corpul nostru  raspunde exagerat la anumiti stimuli si este normal ca in aceasta situatie sa se apeleze la un medic psihiatru sau un psiholog specializat in tratarea acestora.

Cum se manifesta atacurile de panica?

Un atac de panica este caracterizat prin aparitia brusca a senzatiei de frica intensa, de anxietate. Aceasta stare produce simptome precum dificultatea respiratiei, batai accentuate ale inimii, sentimente de pierdere a controlului, angina pectorala (durere in piept), transpiratie, greata, frisoane, insa toate acestea nu pun viata in pericol. Durata unui atac de panica poate fi de 5 pana la 20 minute si poate fi provocat de situatii stresante sau uneori poate sa apara fara o cauza evidenta.

Diagnosticul de atac de panica

Diagnosticul se da in momentul in care o persoana are atacuri de panica repetate, este adesea ingrijorata ca va avea unu nou atac de panica si evita situatiile care i-au cauzat astfel de manifestari.

Tratamentul atacurilor de panica

Se poate face apeland la tratament medicamentos prescris de catre medicul psihiatru, sau prin psihoterapie. Cu ajutorul psihoterapiei invatam pacientii care sufera de atacuri de panica sa se relaxeze, sa isi controleze simptomele si sa reactioneze cat mai adaptat realitatii.* Combinatia dintre medicatie si psihoterapie este de cele mai multe ori varianta care da rezultatele cele mai bune atat pe termen scurt, si si pe termen mai lung. Intotdeauna insa, stabilim forma de tratament si in functie de nevoile si dorintele pacientului. In clinica noastra tratamentul atacurilor de panica se face personalizat si se stabileste cu fiecare persoana in parte tinand cont de particularitatie  si modul lui de viata al fiecaruia.

*Disclaimer: Rezultatele prezentate nu sunt garantate si pot varia de la persoana la persoana.

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button