Testimoniale tratament dependenta alcool

TESTIMONIALE TRATAMENT DEPENDENTA ALCOOL

V.D. este erou in lupta cu dependenta de alcoolnu mai consuma alcool de aproximativ 24 luni. Inainte de a incepe recuperarea in clinica noastra, era tot timpul nelinistit si lipsit de motivatie. Este recunoscator familiei care i-a oferit suport pe tot parcursul programului din cadrul clinicii clinica. Acum ca nu mai simte nevoia sa consume alcool este fericit si isi doreste sa mentina abstinenta de acum inainte.

1) Ce te-a determinat sa te hotarasti sa faci o schimbare?
R: Imi doream foarte mult sa restabilesc relatii armonioase in familie si sa am linistea fara de care nu ma simteam in siguranta.
2) Cum erai inainte de recuperare?
R: Eram nervos, stresat, agitat. De asemenea imi disparuse si cea mai mica urma de motivatie pentru crearea unui viitor frumos alaturi de cei dragi.
3) Ce etape ai parcurs in tratamentul dependentei de alcool?
R: Am solicitat si urmat tratamentul recomandat de Dr. Emilian Voiculescu in cadrul clinicii. Pe langa medicatie si psihoterapie a fost nevoie sa imi inving dorinta de a consuma alcool in zilele stresante, obositoare, asa cum obisnuiam sa fac inainte.
4) Ce ai facut pentru a sta departe de viata ta de dinainte?
R: Am devenit foarte apropiat de sotie si copii, iar atmosfera incepea sa devina din ce in ce mai placuta la noi in casa si in familie. Ulterior lucrurile s-au imbunatatit si la serviciu, iar apoi totul a reintrat in normal.
M-am bucurat de sprijin total din partea familiei, a echipei de specialisti din clinica clinica, insa fara vointa mea puternica nu as fi putut sa fiu ceea ce sunt in acest moment.
5) Cum este viata ta acum?
R: Am o viata normala, linistita, totul decurge bine atat in relatiile cu familia si oamenii dragi cat si in relatiile sociale. Sunt mandru de mine si fericit ca nu mai simt nevoia sa consum alcool.
6) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?
R: Cel mai important pentru mine acum este superba mea familie.
7) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?
R: Ceea ce as spune oamenilor care sufera de dependente este sa se lase ajutati de cei din jurul lor, pe de-o parte de specialisti, pe de alta parte de familie, de prieteni si sa aiba o vointa puternica.

A.B. este erou in lupta cu dependenta de alcool. Inainte de a se trata pentru dependenta se simtea rau, facea rau si incepea sa piarda increderea familiei si a prietenilor. Acum multumeste pentru ajutorul imens pe care specialistii clinicii i l-au oferit si este fericit ca nu a mai consumat alcool de aproximativ 6 luni.

1) Ce te-a determinat sa faci o schimbare?
Imi era din ce in ce mai greu, ma simteam rau si faceam rau celor dragi. Printre acestia,  mama mea, matusa mea, unchiul meu si iubita mea care dupa 7 ani a hotarat sa plece din viata mea pentru ca nu mai putea sa ia parte la ceea ce facem eu din cauza alcoolui. Acest lucru m-a facut sa ma adancesc si mai mult in alcool.
2) Cum erai inainte de recuperare?
Inainte de recuperare ma simteam foarte rau atat fizic cat si psihic. Aveam senzatii de tremur, pierderi de memorie, transpiram mult. Incepusem sa mint si aveam tendinta de a jigni oamenii aproapiati. Eram distant, nepasator  si imi lipsea cu desavarsire interesul pentru viata mea si pentru viitorul meu.
3) Cum te simteai in momentul in care te-ai hotarat sa faci schimbarea?
Ma simteam lipsit de speranta, dar vazand cum se naruiesc toate in jurul meu, am decis impreuna cu parintii mei ca cel mai bun lucru pe care il pot face este sa incerc sa ma tratez.
4) Ce pasi ai urmat in tratamentul dependentei de alcool?
Pur si simplu am mers la clinica si de acolo lucrurile au inceput sa devina mai clare pentru mine. Am urmat un tratament organizat, structurat cu sedinte de psihoterapie si de psihiatrie. Eram motivat de faptul ca voiam sa-mi vad familia bine si de increderea ca viata poate fi frumoasa fara alcool.
I-am ascultat pe terapeuti, am asimilat usor ceea ce ei ma invatau si am inceput sa pun in practica. Cu rabdare am inteles ca viata merita traita fara sa faci abuzuri.
5) Ce ai facut pentru a sta departe de viata ta de dinainte?
Pentru a sta departe de alcool am inlocuit cateva lucruri, nu multe. Barurile le-am schimbat cu parcurile, iar momentele cand as fi putut sa beau le-am schimbat cu un film la cinematograf, cumparaturi in mall etc.
6) Cum este viata ta acum?
Viata mea in acest moment este de-a dreptul buna, mi-am refacut relatia de cuplu, ma simt inteles, apreciat, iubit. Pe scurt: ma simt foarte bine!!
7) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?
Familia si tot ceea ce ma inconjoara pentru ca mi-am dat seama ca viata trebuie traita corect pentru a putea fi mandru de tine.
8) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?
Pur si simplu sa stea de vorba cu un terapeut unde sa-si descarce sufletul. Sa lase in urma dependenta/dependentele pentru ca nimeni si nimic nu e mai important decat ei insisi.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM

Drop us a line anytime, and one of our customer service reps will respond to you as soon as possible

Call Now Button