ARTICOL: RESEMNARE SAU SCHIMBARE

Cea mai vizibila diferenta intre oamenii increzatori in ei si cei cu o stima de sine scazuta este modul la care ei se raporteaza la trecutul si la viitorul lor. Oamenii cu incredere scazuta in ei sunt mai pesimisti si tind sa creada ca lucrurile neplacute din trecut se vor intampla din nou. Sau ca viitorul lor este determinat de factori pe care nu-i pot controla.

Sunt destui cei care cred ca daca si-au dorit ceva ce nu au reusit sa obtina pana acum, pur si simplu nu vor obtine acel lucru indiferent ce ar face, asa ca mai bine se resemneaza si lasa lucrurile asa cum sunt. Exista si zicale aparent intelepte, care insa fac mult rau celor care se ghideaza dupa ele: “multumeste-te cu putin, nu mai visa cu ochii deschisi, daca era sa se intample se intampla deja”.

Desi teoretic cu totii ne dorim schimbari, una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este cea de schimbare, mai exact spus de necunoscut. Studiile de specialitate arata ca raul odata stiut, oricat de mare ar fi nu are darul sa ne inspaimante in aceeasi masura ca ceea ce inca nu stim.

Daca ne uitam in jur ne dam seama ca in fiecare zi lumea se schimba, devine altfel decat o stiam. Modul in care ne dorim sa traim, motivele pentru care ne alegem un grup de prieteni, partenerul de viata sau un serviciu se schimba cu timpul.

La adapostul confortabil al resemnarii uitam ca arareori exista situatii inevitabile, iar felul in care traim depinde de modul in care percepem anumite situatii si de cum alegem sa reactionam. Ceea ce ne tine de obicei pe loc este confuzia sau resemnarea.

Poate ca ar trebui sa fim mai increzatori in puterea noastra de a schimba lucrurile in bine, sa nu ne mai temem de dezamagiri sau esecuri si sa fim constienti de faptul ca cei care pierd cu adevarat sunt doar cei care nici macar nu incearca.

 

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Suntem pregatiti sa te ajutam

ALTE ARTICOLE

IQ versus EQ

IQ versus EQ

Inteligenta emotionala este capacitatea unei persoane de a-și intelege, controla si manifesta prorpiile emotii , dar si felul în care lucrează cu asta într-un colectiv…

Cum sa cresti un copil puternic?

Cum sa cresti un copil puternic?

Cat de mult au reusit parintii tai sa faca pentru tine, se vede atunci cand reusesti sa fii puternic fara sa fii agresiv, modest fara sa fii umil si mandru de tine fara sa fii arogant . Acum ca esti parinte, tu stii ce ai de facut sa cresti un copil puternic?

Call Now Button