TIMIDITATEA LA COPII

 

A fi timid nu este neaparat un lucru rau, dar daca aceasta se pastreaza pe un timp indelungat si in cazul in care copilul ajunge sa se distraga de la multe activitati, atunci poate deveni o problema.

Unul dintre cele mai bune moduri in care un copil isi poate invinge timiditatea, este de a se gandi la cateva activitati simple care i-ar face placere si sa le practice. De exemplu un copil vrea sa-si faca un prieten si sa vorbeasca mai mult cu el; se poate gandi cum ar actiona si cum ar vorbi cu el daca nu ar fi timid – doar un simplu zambet si un salut este un bun inceput. Un compliment adresat unui coleg de scoala care s-a descurcat la curs/joc/competitie sportiva de asemenea poate fi un pas in a sparge gheata. De asemenea o alta modalitate buna este sa participe la o activitate care ii face placere ndash; practicarea unui sport in echipa, scrierea unor articole la revista scolii etc. Pentru inceput copiii se pot simti anxiosi, ceea ce este perfect normal, dar totodata acestea ii vor da curaj si increderea sa nu renunte.

In sedintele de psihoterapie se creeaza un context cald si acceptant in care copilul sa se poata exprima liber, in propriul sau ritm. Scopul nu este de a-l face pe copil sa nu mai fie timid, ci de a-l ajuta sa isi gestioneze timiditatea si sa o orienteze pozitiv (sa faca din timiditate o resursa). Pe parcursul sedintelor se face trecerea de la metodele plastice de exprimare la tehnici creative ce presupun o mai mare flexibilitate comportamentala: prin exersarea unor situatii sociale intr-un cadru sigur, copilul isi acceseaza resursele interioare, invata sa puna in practica modele de comportament mai eficiente, sa isi afirme opinia si sa isi ceara drepturile intr-un mod asertiv. Totodata, el isi exerseaza spontaneitatea si invata despre lumea inconjuratoare.

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button