SUNT PARINTE SINGUR
CUM II ASIGUR ECHILIBRUL EMOTIONAL?

 

A fi parinte singur poate sa para cateodata o provocare destul de mare, dar cu grija, cu asumare si nu in ultimul rand cu efort suplimentar, poti sa-i asiguri copilului tau echilibrul emotional si o buna dezvoltare. Un parinte singur poate nu a fost niciodata casatorit, sau poate a trecut printr-un divort, sau a ramas vaduv. Indiferent care este cauza pentru care parintele isi creste singur copilul, este marcat de aceleasi probleme: lipsa de suport, suprasolicitare emotionala si fizica, temerea ca nu-i ofera copilului tot ce are nevoie, iar cateodata situatii financiare dificile.

Cand un adult este constant stresat, copilul va simti „in oglinda” si va absorbi toate sentimentele parintelui.
Copiii care trec prin divortul parintilor au un risc mai mare de a dezvolta probleme de comportament sau de a avea abilitati sociale scazute, datorita stresului si traumei create in urma separarii parintilor. Daca parintii reusesc sa aiba un divort amiabil si sa ramana o echipa pentru a sustine interesele copiilor, atunci riscul se micsoreaza.

Pentru a putea face fata cat mai bine statutului de parinte singur ai nevoie de suport, de prieteni si nu in ultimul rand de consiliere cu un psihoterapeut. Un parinte singur are nevoie de mai multa informatie si suport pentru a construi legaturi puternice cu copilul lui. Fiecare copil are nevoie sa se simta in siguranta alaturi de un parinte afectuos, puternic si echilibrat emotional.

Profesionistii The MIND sunt pregatiti sa te ajute sa relationezi si sa comunici cu copilul tau intr-o forma pozitiva, care sa va faca pe amandoi sa va simtiti bine impreuna, iar pe tine ca parinte te vom ajuta sa raspunzi nevoilor emotionale ale copilului tau.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button