ORIENTARE VOCATIONALA

 

Prin orientare vocationala poti obtine o imagine reala si completa despre propria persoana, astfel incat sa identifici ce tip de munca, de activitate te va face sa-ti folosesti optim potentialul si aptitudinile, aducandu-ti satisfactii cat mai mari.

Sa te bucuri de ceea ce faci, sa ajungi sa fii apreciat si sa excelezi intr-o anumita profesie este un lucru important in viata fiecaruia, dar cum sa stii ce sa alegi? Fiecare profesie necesita anumite aptitudini, trasaturi de personalitate si nu in ultimul rand o afinitate naturala pentru acel tip de activitate. S-a observat ca in general indivizii unui grup vocational au personalitati similare, raspunzand la majoritatea problemelor intr-un mod aproape similar, oferind astfel mediului de lucru respectiv anumite caracteristici.

Trebuie identificate tipurile de activitati pentru care avem interes, adica cele care simtim ca ne fac placere sau le consideram profitabile. In paralel se verifica si abilitatile naturale sau dobandite de-a lungul timpului. Nu intotdeauna activitatile pentru care credem ca avem interes corespund cu abilitatile noastre: interesele ne arata ce anume ne-ar face placere, iar abilitatile ce anume putem face efectiv. Sansele de a avea o profesie care sa ne aduca satisfactii si beneficii, cresc atunci cand alegem in asa fel incat interesele noastre se suprapun cu aptitudinile pe care le avem.

Te putem ajuta sa intelegi mai bine ce-ti doresti si ce profesie ti se potriveste, care-ti sunt inclinatiile, resursele si limitarile. O alegere buna te ajuta sa te dezvolti, sa-ti traiesti cu satisfactie si pasiune timpul petrecut la munca si sa obtii beneficii cat mai mari.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button