Consiliere Psihologica pentru Copii si Parinti » Opozitionism la adolescenti

OPOZITIONISM, NEGATIVISM SI MINCIUNA
LA ADOLESCENTI

 

Tulburarile de comportament la adolescenti sunt cosmarul parintilor si educatorilor. Dintre ele, tulburarea de conduita este de departe una dintre cele mai uzuale si mai serioase tulburari de comportament la adolescenti.

Multi dintre ei sunt la un moment dat autorii unor acte care incalca regulile sociale, cum ar fi comportamente izolate de furt, minciuna sau gesturi agresive cu lovire intentionata. Adolescentii care sufera de tulburare de conduita se deosebesc de toti ceilalti prin intensitatea, extinderea si severitatea comportamentelor antisociale.

Cauzele acestei tulburari sunt multiple: biologice (factori genetici, deficite neuropsihice), psihologice (tulburari de invatare, hiperactivitate, lipsa achizitiilor scolare), sociale si familiale (consum de droguri si alcool, probleme psihiatrice ale membrilor familiei, inconsistenta in aplicarea regulilor, probleme de relationare in cadrul familiei).

Principalele simptome ale tulburarii sunt furtul, minciuna, agresivitatea, fuga de acasa si vagabondajul, instabilitatea psiho-motorie. Deseori pot sa apara comportamente ca absenteismul de la scoala, tulburari emotionale, consumul de droguri, negarea si sfidarea regulilor stabilite de adulti, actiuni deliberate care-i supara pe ceilalti.

Diagnosticul unei astfel de tulburari atat de complexe trebuie facut in echipa: neurolog, psihiatru, psiholog. Abordarea terapeutica a acestei probleme trebuie facuta holistic: se trateaza adolescentul si familia, iar profesionistii sunt psihiatrul si psihoterapeutul.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button