CUM TE EXPRIMI SI RELATIONEZI EFICIENT
CA SA-TI ATINGI SCOPURILE

 

Adolescentii sunt la varsta la care modul in care sunt perceputi de ceilalti are o importanta covarsitoare. Numai ca lipsa experientei, a abilitatilor si a informatiei necesare pentru evolua optim pe plan personal si social, deseori creeaza dificultati percepute uneori ca adevarate drame.

Ce ar putea ajuta un adolescent sa se exprime si sa relationeze cat mai eficient, iar atitudinea si comportamentul lui sa-l ajute sa-si atinga scopurile?

Mai intai familia este un mediu propice pentru dezvoltarea optima a stimei de sine a adolescentului. Ideal este ca parintii sa aiba comportamente care faciliteaza acest lucru: sa stie ca doar pedeapsa nu functioneaza, sa stie sa motiveze adolescentul sa mentina si sa-si dezvolte comportamente dezirabile, sa-i ofere neconditionat afectiune si suport emotional, sa comunice asertiv si sa asculte activ, sa foloseasca disciplinarea pozitiva.

Adolescentul insusi are nevoie sa-si dezvolte comunicarea asertiva, sa invete sa asculte activ pe ceilalti, sa-si dezvolte inteligenta emotionala, sa-si insuseasca modalitati adecvate de rezolvare de probleme si nu in ultimul rand, sa-si dezvolte o stima de sine cat mai aproape de realitate.

Terapeutii nostri sunt pregatiti sa-i ajute pe adolescenti sa-si identifice barierele in comunicare si sa dezvolte alternative eficiente de relationare. Invatand comunicarea asertiva (sa inveti sa spui „nu”) adolescentul reuseste sa gestioneze cat mai bine situatiile conflictuale. Asistand la recunoasterea trairilor emotionale, a mecanismelor producerii acestor trairi, terapeutul va facilita dezvoltarea inteligentei emotionale a adolescentului si toate acestea, alaturi de tehnicile de rezolvare de probleme, contribuie consistent la dezvoltarea adecvata a stimei de sine a adolescentului.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button