Consiliere Psihologica pentru Copii si Parinti » Cresterea motivatiei pentru invatare

CRESTEREA MOTIVATIEI PENTRU INVATARE

 

Adesea, şcoala este subiectul „fierbinte” despre care discutăm cel mai mult cu copiii noştri.

Iti suna cunoscut? Tu îl îndemni să îşi facă temele, el ar mai sta un pic să se joace pe tabletă, tu stai lângă el şi încerci să-l ajuţi să înţeleagă ecuaţiile, el stă cu ochii pe pereţi sau tocmai atunci îşi aminteşte că are de hrănit pisica. Cumva, oricât încerci să-i explici de ce e important să înveţe pentru el şi pentru viitorul lui, rămâi cu gustul amar că a învăţat doar de data asta şi doar de dragul tău. Istoria se repetă de luni până vineri şi continuă şi în week-end, cu negocieri şi insistenţe de ambele părţi, care te lasă şi pe tine şi pe copilul tău epuizaţi.

Mulţi părinţi recurg la diverse „premii” (jocuri, promisiuni de vacanţă, ultimul model de X Box, etc), dar efectele acestora sunt de scurtă durată. Motivaţia reală a copilului faţă de învăţare şi implicarea lui în ceea ce are de făcut nu se obţin deloc uşor. Ai vrea să îl ajuţi să pună bazele unui viitor cu cât mai multe opţiuni, dar nu ştii cum. Lucrurile devin cu atât mai frustrante cu cât înţelegi că, deşi are inteligenţa şi resursele necesare, copilul le poate irosi. Iar competiţia este mare.

La cererea părinţilor, ne-am focalizat pe „reglajul” fin al declanşării motivaţiei interioare. Te putem ajuta să înţelegi care este motivul pentru care copilul tău nu pare prea interesat de şcoală. Iar pe copil, şcolar începător sau adolescent rebel, îl putem sprijini să-şi folosească abilităţile pentru a se organiza şi pentru a căpăta imaginea de ansamblu, astfel încât să aibă succes pe termen lung.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button