Consiliere Psihologica pentru Copii si Parinti » Cresterea increderii in sine

CRESTEREA INCREDERII IN SINE

 

In mod natural, parintii vor sa induca atitudinea „eu pot” copiilor lor, pentru ca ei sa fie curajosi, sa poata face fata provocarilor si sa aiba incredere in ei. In timp ce fiecare copil este diferit, parintii au tendinta de a urma un ghid general pentru construirea increderii.

Autostima fluctueaza in timpul cresterii copilului si va fi frecvent expus schimbarilor, experientelor, noilor perceptii, asa ca este important sa fii atent la semnele increderii in sine.

Copiii cu incredere scazuta in ei, pot sa nu doreasca sa incerce lucruri noi si de cele mai multe ori pot vorbi negativ despre ei: „sunt prost”, „nu voi invata niciodata sa fac acest lucru”, „nimanui nu-i pasa de mine”. De asemenea ar putea avea toleranta scazuta la frustrare, sa renunte usor sau sa astepte din partea altcuiva sa-i ajute, pot fi foarte critici cu ei si dezamagiti de ei insisi.

Metode de interventie:

  • sedinte de consiliere individuala – tehnici de terapie prin joc si art-terapie: copilul invata sa se cunoasca, sa isi identifice calitatile si sa se aprecieze cat mai realist
  • sedinte de consiliere parentala: parintii sunt consiliati si invatati diverse modalitati prin care pot contribui la crearea unei imagini de sine cat mai armonioase a copilului lor; invata sa ofere feedback in momentele oportune si in mod adecvat; invata in ce fel propria lor modalitate de a se raporta la sine (propria imagine de sine) reprezinta un model pentru copii.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button