Consiliere Psihologica pentru Copii si Parinti » Agresivitate si Furie Adolescenti

AGRESIVITATEA LA ADOLESCENTI

 

Intr-o acceptiune generala, comportamentul agresiv se refera la producerea de pagube materiale sau molestarea uneia sau mai multor persoane. Agresivitatea s-ar putea traduce in termeni psihanalitici ca “pulsiunea autonoma de agresiune si distrugere”. Comportamentul agresiv are originea in trei mari zone: poate reprezenta o reactie la frustrare sau pericol, poate fi un produs al autoconservarii sau ar putea reprezenta un fenomen insotitor al pulsiunii sexuale.

Deseori adolescentii au un comportament agresiv ca un simptom al problemelor din mediul social (situatii conflictuale sau abuzuri la scoala, din partea rudelor de grad mai indepartat cu care se vad des, a vecinilor, a grupului de prieteni etc.) sau al problemelor din familie (certuri intre parinti, abuz fizic, sexual, psihologic etc.). Totusi cauzele si repercusiunile agresivitatii pot fi multiple, motiv pentru care se impune o atenta evaluare a problemei.

Agresivitatea la adolescenti este strans legata de deficitele comportamentelor sociale, adolescentul agresiv nu mai este capabil de relationare si comunicare non-agresiva, iar din aceasta cauza poate sa apara izolarea sociala, autodeprecierea, scaderea randamentului scolar.

Terapeutul ajuta adolescentul sa dezvolte comportamente alternative la cel agresiv, permitand satisfacerea nevoilor de relationare interumane, terapia vizand in principal invatarea relaxarii, autoafirmarea in mod adecvat si autocontrolul.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie continua acum online (Whatsapp, Skype, Zoom) sau telefonic.
Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala.

#StamAcasa si depasim impreuna perioadele dificile.

Contacteaza-ne la 0752180508

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button