Obezitate si Controlul Greutatii

OBEZITATEA SI CONTROLUL GREUTATII

 

Emotiile pe care le traim ne afecteaza felul in care mancam. La unele persoane lipsa de control asupra impulsului de a manca (comfort eating/binge eating) duce la obezitate. Aceste episoade de mancat compulsiv apar in momentele de consum emotional, ca strategii de a face fata situatiilor frustrante, stresante, sau chiar a celor de intensitate medie si mica (ma plictisesc, vreau sa ma relaxez, ma recompensez etc.). Oamenii sunt fiinte inteligente si au observat ca daca mananca (fara sa le fie foame) in situatii stresante sau frustrante, simt o scadere a disconfortului trait, iar in situatii placute, isi cresc confortul simtit in situatia respectiva.
De cele mai multe ori persoanele care sufera de aceasta tulburare incearca sa ascunda problema de ceilalti, traind sentimente de rusine, vina si tristete.

Obezitatea este o boala grava, care are efecte negative asupra intregului organism si poate ucide pacientul cand indicele de masa corporala depaseste 40. Cand pacientul are deja instalata obezitatea, comportamentul disfunctional cel mai frecvent este sa apeleze la diete care promit scadere mare si rapida in greutate, sa se infometeze, sa ia produse pentru slabit, sa faca tratamente hormonale. Toate aceste lucruri pot functiona pe termen scurt, dar, in cele mai multe cazuri, contribuie la agravarea obezitatii si a mancatului compulsiv.

La clinica The Mind, cu ajutorul psihoterapiei, vei invata sa te cunosti, vei putea face diferenta intre senzatia reala de foame si celelalte senzatii care te fac sa mananci. Psihoterapeutii nostri iti pot oferi o perspectiva corecta din care sa privesti mancarea, fara ca aceasta sa mai fie premiul tau de consolare, sau dusmanul tau.

Psihoterapia te ajuta:

  • sa iti gestionezi emotiile si sa mananci doar atat cat ai nevoie
  • sa inveti modalitati prin care sa faci fata unor situatii de stress sau frustrare fara sa apelezi mancare
  • sa iti rezolvi anumite conflicte emotionale care te predispun la ingrasare
  • sa iti dezvolti abilitatile necesare pentru a mentine un comportament alimentar sanatos pe termen lung
  • sa iti cresti increderea in fortele proprii si sa iti imbunatatesti stima de sine

Una dintre abordarile care si-au dovedit eficienta si pe care profesionistii clinicii noastre o folosesc este hipnoza. Psihoterapeutii urmaresc identificarea cauzei care determina mancatul emotional, pentru obtinerea beneficiilor pe tot parcursul vietii, spre deosibire de alte abordari care actioneaza doar asupra efectelor (pastile, diete, sport).

Daca dupa zile lungi si pline de vinovatie in care ai manancat excesiv, urmeaza lungi si chinuitoare zile de dieta, dar ajungi in acelasi punct din care ai plecat este timpul sa faci o schimbare. Noi te putem ajuta.

La Clinica The MIND psihoterapia pentru tulburarile de comportament alimentar vizeaza atat obtinerea de rezultate intr-un timp cat mai scurt, cat si mentinerea unui comportament alimentar sanatos pe termen lung.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button