Separator Background Managementul Stresului
Managementul Stresului
managementul stresului

MANAGEMENTUL STRESULUI

 

Stresul este reactia naturala care apare ca raspuns la confruntarea unei persoane cu anumite cerinte, la oboseala prelungita, experiente dureroase, sau situatii dificile cu miza mare pentru persoana in cauza.

Cele mai uzuale motive pentru care oamenii apeleaza la tehnici de managementul stresului sunt: cerinte greu de indeplinit la locul de munca, conflictele interioare, neintelegerile cu partenerul de viata, familia, sau prietenii apropiati, schimbari majore ca – divortul, pierderea locului de munca, decesul unei persoane dragi.

O perioada indelungata de stres ne poate afecta sistemul imunitar, muschii, pielea, dar si organe interne: inima, stomacul sau organele reproductive.

Este esential sa apelam la specialisti atunci cand apar simptome ca: scaderea capacitatii de concentrare, insomnia, dificultati in luarea deciziilor, pesimism, depresie, anxietate, izolarea de prieteni, dureri de cap, indigestie, ameteli, dureri de spate, consum de alcool sau fumatul excesiv, tulburari de alimentatie etc.

Cat de eficient este managementul stresului ?

Nu putem controla in permanenta ceea ce ni se intampla, insa putem invata sa facem fata in mod adecvat atat tensiunii cat si factorilor de stres care ne afecteaza. In functie de motivul care genereaza stresul, managementul stresului incepe cu o gestionare mai buna a timpului si in acest fel se vor prioritiza evenimentele cotidiene. De asemenea ne poate ajuta alimentatia potrivita, evitarea consumului excesiv de alcool sau tutun.

Consilierea psihoterapeutica ajuta la:

  • constientizarea reactiilor proprii la factorii stres
  • dezvoltarea abilitatilor de: comunicare eficienta, rezolvare a conflictelor, luare a deciziilor si dezvoltarea asertivitatii (invatarea tehnicii de a spune NU)
  • cresterea stimei de sine si impunerea de limite asupra presiunilor externe
  • stabilirea unor scopuri realiste

Abilitatile dobandite prin consilierea psihoterapeutica pentru managementul stresului cresc calitatea vietii si ofera beneficii pe termen lung.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button