Grup de Mindfulness

GRUP DE MINDFULNESS

 

Meditatia de tip mindfulness a devenit din ce in ce mai practicata, iar in ultimul timp a inceput sa fie folosita in tratarea problemelor psihologice.

Termenul de MINDFULNESS se refera la indreptarea atentiei asupra gandurilor, emotiilor si senzatiilor corporale intr-un mod intentionat, noncritic si cu acceptare deplina, analizandu-le exact asa cum se desfasoara ele in momentul respectiv.

Mindfulness consta intr-o serie de tehnici de concentrare a atentiei, preluate din tehnicile orientale de meditatie. Spre deosebire insa de practicile orientale, scopul mindfulness-ului nu este transcederea conditiei umane, ci obtinerea unei vieti mai bune.

In plan teoretic, psihoterapia pune mai mult accent pe intelegere, in timp ce meditatia de tip mindfulness pune accent mai degraba pe experienta in sine.
Folosind cai diferite, ambele urmaresc echilibrarea emotionala, cresterea capacitatii de a trai ancorat in prezent si rezistenta fata lucrurile din trecut sau temerile pentru viitor care tind sa ne copleseasca.

Cu ce ne ajuta Mindfulness-ul?

Beneficiul major in mindfulness este ca putem sa fim martorii „impartiali” ai propriei experiente. Fie ca facem asta intr-un proces analitic ca psihoterapia, fie ca o facem intr-un proces de meditatie, „invatam”, intelegem mai bine zis, ca noi nu suntem gandurile, emotiile sau senzatiile noastre. Cu alte cuvinte noi suntem cei care observa si constientizeaza toate acestea.

Astfel, nu mai suntem prizonierii propriilor trairi. Nu trairile ne traiesc pe noi, ci noi le traim pe ele, ca urmare nu ne mai simtim coplesiti de emotiile si gandurile care ne sperie, dar care de fapt nu ne pot face rau. Este intr-un fel ca atunci cand eram copii si ne temeam ca este un monstru sub pat, dar atunci cand ne faceam curaj sa aprindem lumina, constatam ca acolo nu exista nici un monstru.

In clinica The MIND Grupul de Mindfulness este tinut de Dr. Emilian Voiculescu, Medic Psihiatru si Psihoterapeut Psihanalist cu o experienta de peste 7000 de ore in psihoterapie in practica privata.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM

Drop us a line anytime, and one of our customer service reps will respond to you as soon as possible

Call Now Button