Separator Background
Depresia postpartum
depresia postpartum

DEPRESIA POSTPARTUM

 

Atunci cand devii mama, indiferent daca este pentru prima oara sau nu, zilele, saptamanile si cateodata lunile care urmeaza nasterii pot fi pe cat de fericite pe atat de extenuante. Multe mame experimenteaza schimbari majore de stare care pot aduce depresii severe, cunoscute si sub numele de depresii postpartum (post-natale). Sentimentele de tristete si anxietate dupa o nastere sunt cu mult mai comune decat isi imagineaza oamenii.

Este important ca o mama sa stie simptomele unei depresii post-partum pentru a putea cere ajutor familiei, prietenilor si sa apeleze la serviciile unui profesionist in domeniul sanatatii mintale. Cu un suport adecvat si tratament, mamele care sufera de acest tip de depresie, ajung sa se echilibreze emotional si sa depaseasca aceasta etapa extrem de dificila.

Simptome depresia postpartum

Depresia postpartum de obicei incepe la 2-3 saptamani dupa nastere, dar exista si cazuri in care aceasta poate incepe in primele zile de la nastere, sau dupa cateva luni. O mama cu depresie postpartum se poate simti trista, descurajata, singura, dar exista si alte simptome:

  • are probleme de concentrare in activitatile de rutina
  • isi pierde apetitul sau nu este interesata de mancare
  • este indiferenta fata de copilul ei sau nu se simte atasata si implicata
  • se simte depasita de situatie, suprasolicitata si nu are speranta ca lucrurile se vor imbunatati
  • nu mai e capabila sa simta bucurie sau entuziasm pentru lucrurile care-i placeau inainte

Daca sentimentul de tristete sau depresie este puternic, poate simti ca nu are pentru ce sa mai traiasca si pot sa apara chiar ganduri clare de suicid. Daca toate acestea dureaza mai mult de doua saptamani e nevoie de ajutorul unui medic psihiatru si de consiliere psihoterapeutica.

Terapia ajuta la echilibrarea emotionala, ajutand persoana cu depresie post-natala sa se acomodeze cu noua situatie in care se afla si sa regaseasca bucuria alaturi de copilul sau.

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button