Dependenta de Jocuri de Noroc

DEPENDENTA DE JOCURI DE NOROC

 

Programul de tratament pentru dependenta de jocuri de noroc are la baza anumite tehnici terapeutice a caror eficacitate a fost demonstrata de studii internationale (rata de succes intre 50% – 80% din cazuri) si probata de experienta specialistilor TheMIND in lucrul lor cu persoanele dependente de jocuri de noroc.

Tratamentul dependentei de jocuri de noroc in clinica TheMIND cuprinde sedinte de psihoterapie individuala, sedinte de consiliere la care participa si o persoana de suport (partener, membru al familiei etc.) si sedinte de psihiatrie dupa caz.

  1. Stabilirea profilului. Se realizeaza profilul clientului pentru a i se oferi un program individualizat, tinand cont de aspecte ale personalitatii acestuia, stilul de viata si comportamentul de joc.
  2. Sustinere si motivare. Terapeutul sprijina clientul in intarirea deciziei de renuntare la joc si alegerea propriilor modalitati pentru atingerea obiectivelor stabilite.
  3. Actiune si mentinere. Se dezvolta abilitatile necesare mentinerii schimbarilor si prevenirii recaderilor.
  4. Follow-up. Dupa parcurgerea programului de tratament, vor fi programate sedintele de urmarire a evolutiei care au ca scop monitorizarea progresului si mentinerii abstinentei. In mod obisnuit, acestea sunt programate la 3 si 6 luni de la incheierea tratamentul, insa perioadele pot fi ajustate in functie de evolutia clientului.

Consiliere pentru parteneri, familie si prieteni

In cadrul sedintelor de consiliere pentru parteneri, rude sau prieteni ai unor persoane cu probleme de joc, sunt oferite informatii si consiliere despre cauze ale dependenței de jocuri si semne care pot sugera ca o persoana poate avea o problema in acest sens, despre cum poate fi ajutata o persoana dependenta de joc, despre cum puteti stabili limite si cum va puteti proteja.

 

TESTIMONIALE TRATAMENT

C.P. este un erou in lupta cu dependenta de jocuri de noroc, din ce in ce mai raspandita in Romania. Era intr-o situatie delicata inainte de a veni la clinica – avusese doua tentative de sinucidere. Acum este impacat cu el insusi, cu familia si este recunoscator celor care l-au ajutat sa-si recapete increderea in el. Nu a mai jucat de aproximativ 8 luni.
1) Ce te-a determinat sa te hotarasti sa faci o schimbare?
Faptul ca inainte sa ajung la clinica nu vedeam nicio solutie la problemele mele (care nu erau deloc mici) – eram la a doua tentativa de sinucidere la care se adaugau problemele financiare grave. In acelasi timp luam in considerare ca trebuie sa gasesc ceva care sa ma faca sa merg inainte pentru toate celelalte lucruri bune din viata mea.
2) Cum erai inainte de recuperare?
Depresiv, foarte neatent, distant, necomunicativ atat in relatiile de serviciu cat si in cele cu oamenii apropiati.
3) Ce etape ai parcurs in tratamentul dependentei de jocuri de noroc?
In tratamentul de la clinica am participat la sedinte individuale de psihoterapie, consiliere de familie si sedinte de psihiatrie unde am primit medicamente corespunzatoare problemelor provocate de dependenta mea. Pe de alta parte am inteles ce inseamna dependenta si am descoperit ca decizia poate fi luata in cunostinta de cauza.
4) Ce ai facut pentru a sta deoparte de viata ta de dinainte?
Nimic special. M-am uitat in oglinda foarte des!
5) Cum este viata ta acum?
Sper ca normala. Cu bune si cu rele. Important, cred, este sa poti identifica atat lucrurile pozitive cat si cele negative, sa faci diferenta si sa le poti analiza cat mai obiectiv.
6) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?
EU!
7) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?
Sa-si doreasca sa schimbe acest lucru in viata lor.
Sa accepte provocarea pentru ca exista solutii.

S.N. este erou in lupta cu dependenta de jocuri de noroc. El nu a mai jucat de aproximativ 8 luni. Povesteste cum jocurile de noroc ii ocupau mintea si viata, dar ca intr-un moment important al vietii sale si-a dat seama ca sufera de dependenta si a apelat la ajutor specializat. Viata lui s-a schimbat complet, si-a imbunatatit relatiile cu familia, prietenii si pe cele din mediul profesional.
1) Ce te-a determinat sa cauti sa faci o schimbare?
Pierdusem controlul, nu mai puteam sa ma abtin de la jocurile de noroc care devenisera o manie. Desi ma minteam ca nu am nicio problema si totul este in regula, in realitate viata mea era complet afectata, mai ales in relatiile cu prietenii si familia.
2) Cum erai inainte de recuperare?

Eram mereu cu gandul la jocuri de noroc, la bani si la cum poti sa te imbogatesti peste noapte. Atunci cand aveam nevoie de bani imi minteam familia invocand diferite motive pentru a putea primi suma necesara. In tot acel timp, in care eram dependent de jocurile de noroc eram convins ca nu exista nicio problema in comportamentul meu. Atunci cand pierdeam ma consolam cu gandul ca data viitoare voi limita jocul la un nivel financiar mai scazut si ca-mi voi recupera banii, dar niciodata nu se intampla acest lucru.
3) Cum te simteai in momentul in care te-ai hotarat sa faci schimbarea?
Din cauza dependentei am ratat un examen important pe plan profesional, iar in acel moment mi-am dat seama ca jocul de noroc imi afecteaza viata mai mult decat credeam eu. Mi-am dat seama ca intr-adevar am o problema serioasa, dar cel mai greu a fost sa o accept.  Aveam un sentiment de neputinta.
4) Ce pasi ai urmat in tratamentul dependentei de jocuri de noroc?
In clinica am urmat terapie cu psihologul individual, dar si terapie de familie.
5) Ce ai facut pentru a sta departe de viata ta de dinainte?
Din start mi-am inchis toate conturile pe care le aveam deschise pe site-urile de profil, banii mei i-am dat spre administrare prietenei mele si am evitat intalnirile cu prietenii mei dependenti de jocuri de noroc.
Am ascultat sfaturile psihologului care m-au ajutat sa-mi schimb convingerile si sa vad realitatea.
Terapia de familie si-a atins scopul – m-a ajutat sa-mi imbunatatesc relatia cu familia, intrucat acestia au fost invatati cum sa gestioneze situatia, cum sa ma sustina si cum trebuie sa procedeze pentru a ma ajuta.
6) Cum este viata ta acum?
Viata mea s-a schimbat radical. Relatiile cu prietenii si familia s-au imbunatatit semnificativ, sunt mai linistit, si sincer am o putere de concentrare mult mai mare. Totodata am o viata profesionala satisfacatoare.
7) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?
Increderea in mine, gandirea pozitiva, metodele de gestionare a situatiilor pe care le-am asimilat din terapia cu psihologul.
8) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?
Sa accepte faptul ca au o problema deoarece aceasta este bariera cea mai importanta intre reusita si nereusita.
Nu in ultimul rand sa mearga si sa accepte ajutorul unui specialist pentru ca vor avea numai beneficii.

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button