Dependenta de Halucinogene

DEPENDENTA DE HALUCINOGENE

 

Substantele halucinogene produc schimbari asupra perceptiilor, mai ales cele vizuale, de la distorsiuni si iluzii pana la adevarate halucinatii.

La substante halucinogene se inscriu LSD-ul şi alte halucinogene sintetice, ciupercile halucinogene şi canabisul (descris si separat). Amfetaminele halucinogene sunt cuprinse în capitolul referitor la stimulente, cu toate că ele au atât proprietăţi halucinogene, cât şi stimulente.

Printre halucinogene se numără: amanita muscaria (palaria sarpelui), canabis (joint, pot), dietilamida acidului lisergic (LSD, acid), ketamina (special K), phenciclidina (PCP, praful îngerilor), psilocybe semilanceata.

Consumul de halucinogene poate induce o senzatie intensa de anxietate, idei paranoide si elemente psihotice. Cand este vorba de un consum indelungat de LSD, PCP şi a ciupercilor, pot sa apara reacţii adverse psihologice severe şi persistente. Daca ketamina este utilizata in doze suficient de mari pentru a induce anestezia, există riscul aspirării lichidului de vărsătură ceea ce poate duce la deces.

In cazul abuzului sau dependentei de droguri creste riscul intoxicatiei, cu aparitia fenomenului de delirium si tulburarea de perceptie persistenta halucinogena (flashbacks).

Obiectivul tratamentului dependentei de substante halucinogene este de a reduce consumul de droguri si de a se instala abstinenta. Cele mai bune rezultate in tratamentul dependentei de halucinogene sunt date de asocierea tratamentului medicamentos cu consilierea psihoterapeutica.

Tratamentul vizeaza:

  • mentinerea abstinentei si prevenirea recaderilor
  • dezvoltarea abilitatilor de a face fata craving-ului (poftei)
  • tratarea depresiei si anxietatii adesea asociate consumului de droguri
  • redarea controlului asupra propriei vieti

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button