Dependenta de Cocaina

DEPENDENTA DE COCAINA

 

Cocaina este o substanta adictiva iar consumatorii prezinta mari dificultati in a reveni la un consum controlat, odata ce au ajuns la dependenta.

Euforia datorata consumului de cocaina este urmata de un sindrom de abstinenta caracterizat prin: depresie, letargie, insomnie, tulburari ale apetitului alimentar, lipsa de energie, iritabilitate, ameteala, hipersomnie si craving.

Consumul de cocaina induce atat efecte fizice (cresterea frecventei cardiace si a presiunii arteriale, vasoconstrictie periferica, cresterea glicemiei, hiperactivitate si stimulare sexuala) cat si psihologice (exaltare, euforie).

Printre tulburarile induse de abuzul de cocaina sunt: delirium, tulburarea psihotica (pot sa apara episoade de agresivitate, tentative de suicid) si anxietati. In cazul intoxicatiei cu cocaina exista riscul aparitiei unor stari epileptice care obstructioneaza caile respiratorii si care pot duce la decesul persoanei.

Cele mai bune rezultate in tratamentul dependentei de droguri sunt date de asocierea tratamentului medicamentos cu consilierea psihoterapeutica.

Tratamentul dependentei de cocaina vizeaza:

  • mentinerea abstinentei si prevenirea recaderilor
  • dezvoltarea abilitatilor de a face fata craving-ului (poftei)
  • tratarea depresiei si anxietatii adesea asociate consumului de cocaina
  • redarea controlului asupra propriei vieti

Esti parinte si vrei sa afli daca fiul sau fiica ta consuma cocaina? In clinica noastra i se poate face un test pentru depistarea consumului de droguri.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button