Dependenta de Calculator

DEPENDENTA DE CALCULATOR

 

Dependenta de utilizarea calculatorului este o patologie relativ nou aparuta, ca urmare a evolutiei tehnice si a reorganizarii modului de viata al oamenilor in functie de tehnica informatica. Persoanele dependente de calculator sunt afectate pe plan fizic (depresie, anxietate, furie, insomnii, oboseala marcata, stima de sine scazuta), pe plan social (deteriorarea relatiilor cu familia, partenerul de viata, scaderea randamentului la scoala sau la serviciu). Aceste suferinte pot atinge intensitati atat de mari incat se poate ajunge la boli cronice, izolare.

Tratamentul dependentei de utilizare a calculatorului include sedinte individuale, sedinte la care participa si o persoana de suport (partener, membru al familiei etc.). Structura programului este individualizata deoarece dorim sa fie cat mai eficienta pentru fiecare dintre cei care vor opta pentru acest tip de tratament.

Programul de tratament pentru dependenta de jocuri pe computer presupune:

1. Stabilirea profilului

Se realizeaza profilul clientului pentru a i se oferi un program individualizat, tinand cont de aspecte ale personalitatii acestuia, stilul de viata si comportamentul de joc.

2. Sustinere si motivare

Terapeutul sprijina clientul in intarirea deciziei de reducere a timpului de utilizare a computerului si alegerea propriilor modalitati pentru atingerea obiectivelor stabilite.

3. Actiune si mentinere

Se dezvolta abilitatile necesare mentinerii schimbarilor si prevenirii recaderilor.

4. Follow-up

Dupa parcurgerea programului de tratament, vor fi programate sedintele de follow-up care au ca scop monitorizarea progresului si mentinerii abstinentei. In mod obisnuit, acestea sunt programate la 1, 2 si 3 luni dupa incheierea tratamentului, insa perioadele pot fi ajustate in functie de evolutia clientului.

Consiliere pentru parteneri, prieteni si familie

In cadrul sedintelor de consiliere pentru familia sau prietenii persoanelor cu dependenta de calculator sunt oferite informatii despre cauzele si manifestarile acestei adictii. In plus acestia afla ce anume au de facut pentru a putea ajuta persoana afectata.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button