Dependenta de Alcool

DEPENDENTA DE ALCOOL

 

Dependenta de alcool este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea si incapacitatea persoanei de a se opri din consum in momentul in care apar probleme provocate de alcool. Se poate spune ca o persoana sufera de dependenta de alcool atunci cand aceasta nu-si mai poate controla consumul chiar daca doreste acest lucru. Problemele legate de alcool afecteaza aproximativ 10 – 15 % din populatie.

Programul de tratament pentru dependenta de alcool desfasurat in clinica The MIND si-a demonstrat eficienta atat in cadrul clinicii, cat si international. Fiind un program integrat imbina intr-o maniera individualizata cele mai eficiente tehnici psihoterapeutice cu tratamentul medicamentos.

Scopul programului este obtinerea unor rezultate de durata si o crestere a calitatii vietii si nu doar tratarea pe termen scurt a sevrajului. Astfel, cadrul programului presupune atat sedinte individuale cat si sedinte cu familia. Toate elementele tratamentului (medicamentos si psihoterapeutic) sunt aplicate in mod personalizat pentru beneficii maxime pe termen lung.

Programul de tratament urmareste:

  • tratarea sevrajului (semne si simptome ale sevrajului la alcool: anxietate, insomnie, tremor, transpiratii, dezorientare, uneori halucinatii, greata, varsaturi, palpitatii etc.)
  • mentinerea abstinentei si prevenirea recaderilor
  • tratarea depresiei si anxietatii adesea asociate consumului de alcool
  • redarea controlului asupra propriei vieti.

Consumul abuziv de alcool si dependenta au un impact negativ asupra vietii in general, afecteaza familia si induce grave probleme de sanatate. Cand consumul excesiv sau inadecvat de alcool se transformă în obicei, afectează creierul şi sistemul nervos, schimbă sentimentele, dispoziţia şi gândirea, percepţia şi starea de conştientă, modificând imaginea asupra realităţii înconjurătoare.

Este de remarcat faptul ca nu toti consumatorii abuzivi de alcool dezvolta dependenta, fiind suspectat un substrat genetic.

Abuzul de alcool poate fi definit printr-un consum care are ca rezultat probleme si consecinte neplacute (consumul de alcool in conditii primejdioase, probleme familiale, ocupationale etc.).

Dependenta reprezinta nevoia psihologica sau fizica de a continua consumul de alcool. Ea poate fi de natura fizica (se concretizeaza prin simptome de sevraj la intreruperea consumului substantei) sau psihologica (se concretizeaza prin craving sau pofta).

Dependenta nu este un viciu ci o boala cronica creierului, cu multiple recaderi.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button