Dependenta de Marijuana

DEPENDENTA DE MARIJUANA

 

Dependenta de marijuana duce la perturbari in sfera cognitiva, emotionala si psihosociala.

Tratamentul pentru dependenta de marijuana in clinica The MIND urmareste:

  • dezintoxicare in ambulator (se face cu sau fara medicatie)
  • mentinerea abstinentei prin psihoterapie

Prin sedintele de psihoterapie se dezvolta abilitatile de a face fata craving-ului (poftei) si creste autocontrolul in mentinerea abstinentei.

Cannabisul este extras dintr-o planta si se consuma atat ca preparat uscat (marijuana), cat si ca rasina (hasis), ambele se fumeaza in amestec cu tutunul.

In urma consumului, pe langa tulburarile fizice clasice (senzatia de uscaciune a gurii, injectare conjunctivala, scaderea temperaturii corporale, tahicardie etc) apar si schimbari ale starii de dispozitie (euforie sau disforie), deficit de memorie imediata, tulburari in perceptia trecerii timpului, dificultati de coordonare psihomotorie.

Consumul de marijuana se asociaza cu un numar mare de separari sau divorturi, o incidenta crescuta a accidentelor, instabilitate emotionala, apatie si lipsa competitivitatii, precum si tendinta scazuta de asumare a responsabilitatii.

Consumul cronic diminueaza capacitatea vitala, modifica functionarea pulmonara, induce tendinte de hipotensiune, poate produce infarct miocardic si diminuarea interesului sexual. In doze crescute poate determina:

  • episoade de suspiciune
  • paranoism (halucinatii vizuale si auditive)
  • delirium

Esti parinte si vrei sa afli daca fiul sau fiica ta consuma marijuana? In clinica noastra i se poate face un test pentru depistarea consumului de droguri.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button