ARTICOL: DE CINE NE INDRAGOSTIM?

Din multitudinea de oameni pe care-i cunoastem de-a lungul vietii suntem atrasi cu adevarat doar de cativa. Teoretic, ar trebui sa fim atrasi de cei care ni se par frumosi, buni cu noi, intelegatori si de incredere. Este insa suficient sa ne gandim la fostele noastre relatii, sau sa ne uitam la alte cupluri, ca sa observam ca de obicei lucrurile nu stau chiar asa.

De cele mai multe ori nu ne dam seama de ce suntem atrasi de anumite persoane. Selectia se face mai degraba la nivel inconstient, in zone ale creierului pe care nu le putem accesa, de unde si vorba ca „dragostea e oarba”.

De multe ori oamenii apeleaza la psihoterapie pentru ca cel de care sunt indragostiti ii face sa sufere, ii ignora, sau este egoist, agresiv si lipsit de loialitate.

Cum de ma simt atras de un om care nu ma face fericit? Raspunsul se gaseste de multe ori in urma, in prima copilarie. Initial invatam despre iubire si afectiune in familie, iar asta nu ne ajuta intotdeauna sa fim fericiti atunci cand devenim adulti. De ce?

  • Sa ne imaginam un baiat care are o mama calda si afectuoasa, insa extrem de puritana, care are oroare orice aspecte care tin de sexualitate. Exista o probabilitate mare ca acest baiat, odata ajuns adult, sa nu poata asocia afectiunea cu sexualitatea si din acest motiv sa se simta atras de femei reci, care-l dispretuiesc, sau care-l inseala.
  • Cineva care a avut un tata agresiv are sanse crescute sa devina si el agresiv cu partenerul de viata, sau sa caute relatii in care este abuzat. In felul asta are o relatie cu care este obisnuit si pe care mintea lui o asociaza automat cu iubirea.
  • Tot prin asociere inconstienta, daca unul dintre parinti este foarte inteligent, dar obisnuieste sa-l certe adeseori pe copil si sa-l faca sa se simta umilit, acesta o sa suprapuna fara sa-si dea seama aceste 2 caracteristici. Ca adult, instinctiv se va simti confortabil doar in relatii cu oameni sub nivelul lui de inteligenta.

La TheMind poti sa intelegi in ce masura te afecteaza trecutul si te ghidam spre deciziile care te ajuta sa te bucuri de viata si sa te simti implinit. Vei vedea ca poate mult mai aproape decat ti-ai fi imaginat, este cineva cu adevarat potrivit pentru tine asteptand la randul lui sa te gaseasca.

 

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Suntem pregatiti sa te ajutam

ALTE ARTICOLE

SERVICIU, CARIERA SAU VOCATIE?

SERVICIU, CARIERA SAU VOCATIE?

Cand Freud a fost intrebat “La ce se pricep oamenii cel mai bine?” a raspuns: “La iubire si la munca”. Cu toate astea, arareori asociem spontan iubirea cu munca. Adeseori munca este considerata o obligatie neplacuta, ne plac vacantele …

MUNCA SI ECUATIA FERICIRII

MUNCA SI ECUATIA FERICIRII

Peste tot in lume oamenii incearca sa obtina cat mai multa bucurie, sa-si traiasca viata cu placere si sens. Dar oare cati dintre ei reusesc sa inteleaga care este calea care-i va duce acolo si cati isi irosesc eforturile si timpul cautand fericirea intr-o directie gresita?

REZILIENTA EMOTIONALA

REZILIENTA EMOTIONALA

Momentele dificile din viata nu pot fi evitate nici in plan profesional, nici in cel personal. Rezilienta emotionala este abilitatea cheie care ne ajuta sa facem fata greutatilor si ne este aliat atunci cand trebuie sa ne adaptam perioadelor de mari schimbari.

Call Now Button