ARTICOL: DE CINE NE INDRAGOSTIM?

Din multitudinea de oameni pe care-i cunoastem de-a lungul vietii suntem atrasi cu adevarat doar de cativa. Teoretic, ar trebui sa fim atrasi de cei care ni se par frumosi, buni cu noi, intelegatori si de incredere. Este insa suficient sa ne gandim la fostele noastre relatii, sau sa ne uitam la alte cupluri, ca sa observam ca de obicei lucrurile nu stau chiar asa.

De cele mai multe ori nu ne dam seama de ce suntem atrasi de anumite persoane. Selectia se face mai degraba la nivel inconstient, in zone ale creierului pe care nu le putem accesa, de unde si vorba ca “dragostea e oarba”.

De multe ori oamenii apeleaza la psihoterapie pentru ca cel de care sunt indragostiti ii face sa sufere, ii ignora, sau este egoist, agresiv si lipsit de loialitate.

Cum de ma simt atras de un om care nu ma face fericit? Raspunsul se gaseste de multe ori in urma, in prima copilarie. Initial invatam despre iubire si afectiune in familie, iar asta nu ne ajuta intotdeauna sa fim fericiti atunci cand devenim adulti. De ce?

  • Sa ne imaginam un baiat care are o mama calda si afectuoasa, insa extrem de puritana, care are oroare orice aspecte care tin de sexualitate. Exista o probabilitate mare ca acest baiat, odata ajuns adult, sa nu poata asocia afectiunea cu sexualitatea si din acest motiv sa se simta atras de femei reci, care-l dispretuiesc, sau care-l inseala.
  • Cineva care a avut un tata agresiv are sanse crescute sa devina si el agresiv cu partenerul de viata, sau sa caute relatii in care este abuzat. In felul asta are o relatie cu care este obisnuit si pe care mintea lui o asociaza automat cu iubirea.
  • Tot prin asociere inconstienta, daca unul dintre parinti este foarte inteligent, dar obisnuieste sa-l certe adeseori pe copil si sa-l faca sa se simta umilit, acesta o sa suprapuna fara sa-si dea seama aceste 2 caracteristici. Ca adult, instinctiv se va simti confortabil doar in relatii cu oameni sub nivelul lui de inteligenta.

La TheMind poti sa intelegi in ce masura te afecteaza trecutul si te ghidam spre deciziile care te ajuta sa te bucuri de viata si sa te simti implinit. Vei vedea ca poate mult mai aproape decat ti-ai fi imaginat, este cineva cu adevarat potrivit pentru tine asteptand la randul lui sa te gaseasca.

 

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Suntem pregatiti sa te ajutam

ALTE ARTICOLE

Cum sa cresti un copil puternic?

Cum sa cresti un copil puternic?

Cat de mult au reusit parintii tai sa faca pentru tine, se vede atunci cand reusesti sa fii puternic fara sa fii agresiv, modest fara sa fii umil si mandru de tine fara sa fii arogant . Acum ca esti parinte, tu stii ce ai de facut sa cresti un copil puternic?

De ce se dau batuti oamenii

De ce se dau batuti oamenii

Exista momente in viata in care ne ciocnim de un esec si ne resemnam. Uneori ne pierdem increderea in noi, alteori ne temem de esecuri mai mult decat ne dorim succesul. Astazi v-am pregatit un mic grafic care ilustreaza cateva dintre motivele pentru care oamenii se dau batuti…

Arta de a vedea invizibilul

Arta de a vedea invizibilul

Ca psihologi si medici psihiatri suntem antrenati sa vedem ce se ascunde in spatele aparentelor, cu alte cuvinte stim sa vedem mai mult decat vor oamenii sa arate. A-i intelege pe ceilalti este un fel de “super-putere” care te ajuta sa ai alaturi oameni care ti se potrivesc, te fereste de anumite dezamagiri si de ce sa…

Call Now Button