Consiliere Psihologica

CONSILIERE PSIHOLOGICA

 

La consiliere psihologica se apeleaza in momente de cumpana, de impas, atunci cand anumite situatii din viata unei persoane ii genereaza frustrari, stres sau stari de nemultumire si confuzie. In plus, acesta poate sa stimuleze dezvoltarea personala si poate sa creasca gradul de autocunoastere pe care-l are o persoana.

Prin consiliere psihologica se urmareste prevenirea anumitor tulburari care ar putea aparea in urma situatiilor de criza, insa eficienta interventiei este mai sumara decat cea a psihoterapiei. Consilierul se va axa pe dezvoltarea unor abilitati practice sau personale, iar psihoterapeutul se va concentra pe suferinta interioara.

Procesul de consiliere psihologica poate ajuta o persoana sa-si recunoasca anumite probleme de adaptare (scolara, profesionala), sa gestioneze conflictele familiale, sa-si dezvolte abilitatea de a face fata schimbarilor si de a lua decizii.

Consilierea psihologica se adreseaza copiilor si adolescentilor care au dificultati de relationare sau de adaptare scolara, adultilor care trec prin situatii stresante (divort, pierderea locului de munca), dar nu in ultimul rand fiecarei persoane care simte ca are nevoie de o sustinere speciala.

Exista mai multe tipuri de consiliere psihologica:

  • in functie de aria de actiune: consiliere suportiva, consiliere de cuplu si familie, consiliere in mediul organizational, consiliere vocationala.
  • in functie de numarul de participanti: consiliere individuala, consiliere de grup.

Consilierea psihologica foloseste relatia interpersonala cu consilierul ca pe o mana de ajutor in autocunoastere, in acceptare emotionala, dar si in utilizarea resurselor personale la nivel optim.

Consilierul ofera o indrumare concentrata fie pe rezolvarea unei situatii prin identificarea solutiilor, fie pe dezvoltarea personala.

Este important pentru orice persoana sa inteleaga ca pe parcursul unei vieti exista momente dificile in care oricine are nevoie de suportul unui specialist. Acesta poate sa-l ajute sa depaseasca cat mai rapid si fara consecinte pe termen lung situatiile problematice din punct de vedere emotional.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button