Tratament Bulimie

TRATAMENT BULIMIE

 

Bulimicul mananca excesiv de mult fara sa simta senzatia de satietate, de obicei in momente de consum emotional si ulterior apare sentimentul de vinovatie si se autoculpabilizeaza. Ca sa scape de senzatia de vinovatie generata de faptul ca se alimenteaza in exces persoana afectata de bulimie vomita, ia laxative, diuretice sau face exercitii fizice intr-o maniera compulsiva.

Cauzele bulimiei sunt inca neclare, insa este demonstrat ca e favorizata de istoricul familial, de influentele sociale, tipul de personalitate (cei care tind la perfectionism), profesia (in cazul in care aspectul fizic este foarte important), influenta evenimentelor stresante, lipsa de incredere in propria persoana sau lipsa afectiunii.

Consecintele bulimiei pot fi extrem de grave: privarea organismului de substantele nutritive de care are nevoie, scaderea randamentului profesional sau scolar, depresie,anxietate, afectarea relatiilor de cuplu, varice esofagiene care se pot rupe si pot duce la deces prin hemoragie, afectarea tranzitului intestinal, hemoragii digestive. Paradoxal, unii pacienti cu bulimie, in ciuda comportamentelor compensatorii de eliminare, ajung sa devina obezi, nereusind sa-si controleze greutatea.

La The MIND tratamentul bulimiei vizeaza atat obtinerea de rezultate intr-un timp cat mai scurt, cat si mentinerea unui comportament alimentar sanatos pe termen lung.

Programul are ca scop rezolvarea cauzei care determina bulimia, favorizand astfel obtinerea de beneficii pe tot parcursul vietii. Tocmai aceasta focalizare pe factorii care genereaza problema face diferenta, aducand avantaje clare fata de abordarile care actioneaza doar asupra efectelor (stoparea impulsului de a se alimenta excesiv si de a elimina, obezitatea) care din pacate nu au eficienta in timp.

 

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala. Spatiile din clinica sunt igienizate si aplicam toate masurile de prevenire a infectiei.

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie se tin la clinica (Str Ana Davila nr 13, Bucuresti) sau online (Whatsapp, Skype, Zoom).

#AvemGrija si depasim impreuna perioadele dificile.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button