Anorexie

TRATAMENT ANOREXIE

 

Exista mai multi factori care contribuie la dereglarea comportamentului alimentar: anumite tendinte ale modei care determina convingerea ca trebuie sa fii slab ca sa fii atragator, atitudinea familiei si a anturajului, vulnerabilitatea emotionala si stima de sine scazuta.

Cateodata aceste tulburari sunt insotite de tulburare dismorfica, in sensul ca persoanele nu-si percep corpul in dimensiuni reale, vazandu-se de obicei mult mai grase decat sunt in realitate.

Exista anumite trasaturi de caracter care cresc riscul aparitiei acestor tulburari: nesiguranta, o tendinta de subapreciere sau autoevaluare bazata doar pe aprecierea celorlalti si incercarea constanta de a fi pe placul tuturor.

Cei afectati de anorexie refuza sa-si mentina sau sa mareasca greutatea corporala minima normala pentru varsta si inaltimea lor. Preocuparea lor de baza este sa nu ia in greutate si neaga sau ignora gravitatea problemelor de sanatate cauzate de o greutate subnormala. Ei apeleaza adeseori la medicamente pentru slabit, diuretice, laxative sau isi provoaca voma dupa ce mananca.

Anorexia poate avea consecinte grave: intr-o prima etapa scaderea randamentului profesional si scolar, depresie, insingurare, iar ulterior scaderea grava a imunitatii si chiar moarte prin casexie.

La The MIND tratamentul anorexiei vizeaza atat obtinerea de rezultate intr-un timp cat mai scurt, cat si mentinerea unui comportament alimentar sanatos pe termen lung.

Programul are ca scop rezolvarea cauzei care determina anorexia, favorizand astfel obtinerea de beneficii pe tot parcursul vietii. Tocmai aceasta focalizare pe factorii care genereaza problema face diferenta, aducand avantaje clare fata de abordarile care actioneaza doar asupra efectelor (cresterea in greutate) care din pacate nu au eficienta in timp.

COVID-19 MASURI DE SIGURANTA

Sedintele de psihoterapie si psihiatrie continua acum online (Whatsapp, Skype, Zoom) sau telefonic.
Respectam siguranta ta fizica si suntem aici pentru cea emotionala.

#StamAcasa si depasim impreuna perioadele dificile.

Contacteaza-ne la 0752180508

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Fa primul pas catre rezolvarea problemei cu care te confrunti

Call Now Button